1 september 2013

Pulau Ubin - den mest fantastiska lilla ö

Hej igen allihopa!
 
Nu tänkte jag berätta om den fantastiska dag vi hade på en liten ö som hör till Singapore.
 
När vi väl var framme vid vår första lördag i Singapore hade vi hunnit med både Sentosa och nationaldagsfirande där vi fått trängas med alldeles för mycket människor för att det skulle kännas kul att vara bland massa folk. Så när lördagen kom hade vi efter tips från andra och att läst på själva i min lilla resebok, bestämt oss för att leta oss fram till ön Pulau Ubin. Denna morgon gick vi upp hyffsat tidigt och tog MRTn till Tanah Merah. Därifrån var det sedan dags att vänta på bussen som skulle ta oss vidare mot Changi Village. Under tiden vi väntade på bussen levde vi enligt Carro's filosofi att "finns det sol så står man i den".
 

När bussen väl kom var vi sjukt taggade på att komma till denna lilla ö som vi hört så mycket gott om!

 
 
Under färden åkte vi förbi en massa fina små hus. Det som är så härligt med att åka buss i ett främmande land, man får nämligen se så mycket fint.
 

 
Väl fram i Changi Village rörde vi oss ner mot vattnet och ställde oss i kö för att ta en "bumboat" över till Pulau Ubin. En resa som skulle vara 10-15 minuter kanske men oj så härligt det var. På båten var det 12 passagerare och en biljett kostade 2.50 $ tror jag, vilket betalades direkt till båtföraren. Dessa små träbåtar var otroligt charmiga och bara resan med båten tyckte jag var mysigt. När man åker båten ser man flygplan som ska in för landning på flygplatsen och annat som visar på en modern storstad men just här känns det ändå bara lugnt och mysigt.
 






Efter en kortare båtresa var vi framme och redo för en heldag på Pulau Ubin.

 
 
Förstår målet var att hitta en lämplig cykel att hyra. Vi kollade runt en stund och fastande tillslut för en damcykel som såg ruskigt bekväm ut och med en cykelkorg. Vi blev säkert lurade lite på priset men vad gör det när man fortfarande bara betalar 75 kr per cykel för en heldags hyra. Vi fick ju trots allt precis de cyklar som vi ville ha! Så vi klagade faktiskt inte.
 



Under cykelturen kunde vi njuta av djungeln och förundras över de växter och träd som fanns. Ute längs med vägen stötte vi även på några söta grisar som vi dock höll ett säkert avstånd ifrån. (Bra med zoom ibland alltså och turister som står framför också, hehe.)



Efter ett tags cyklande fick vi lämna ifrån oss cyklarna och fortsätta till fots. Då blev det svettigt kan jag lova då det var en riktigt varm dag! När man cyklade så fläktade det gott men till fots blev det lite svettigare ute i djungeln. Efter en liten promenad kom vi fram till detta utkikstorn och där stegade vi upp för trapporna. Lite svindel fick jag och visst svajade det lite men det var ändå värt det när man väl var högst.


Med en helt fantastisk utsikt stod vi där uppe och njöt ett tag av den vackra omgivningen och solens sköna strålar!

 
 
Efter att vi kommit ner fortsatte vi längs med en promenad som byggts längs med vattnet och det var så härligt att bara vandra runt. Som vi verkligen njöt denna dagen av att inte behöva vara bland alla människor inne i stan som var lediga över långhelgen. Nej vi trivdes mycket bättre här ute på denna lilla ö.
 

Som jag redan nämnt så är folk otroligt snälla och erbjuder sig ofta att ta en bild på en vilket var fallet även här vid vattnet när vi stod och fotade varandra. Jag tänkte jag skulle vara lite snäll tillbaka och erbjuda mig att fota dessa två killar men de sa tvärnej och förklarade att killar inte fotades tillsammans. Oj som Carro och jag fnissade åt detta efteråt. Jag frågade senare min buddy här på skolan om det var så i Singapore och han svarade att dessa två måste varit turister för han aldrig hört talas om killas som inte fotas tillsammans av någon okänd anledning. 
 

Under promenaden så fascinerades jag även av dessa båthus som byggts upp ute i vattnet. Funderar på om det bor folk där och hur livet är i ett sådant hus. Väldig kontrast mot storstaden och hamnen i bakgrunden.


 
Efter att par härliga timmar på Pulau Ubin, intag av smaskig fisklunch och ännu lite mer cyklande och njutande av omgivning kände vi oss nöjda med ön. Så när molnen började mörkna rörde vi oss tillbaka mot storstaden och vårt lilla kryp in i Little India.

 
 
/Gabriella - längtar tillbaka till Pulau Ubin men fortsätter läsa i sin etikkursbok istället
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar