31 augusti 2013

Singapore's Nationaldag!

Vår tredje dag i Singapore var det dags för nationaldagsfirande. Landet skulle nämligen fylla 48 år! Himla kul grej att få ta del av. Ett par timmar innan festligheterna skulle dra igång nere vid Marina Bay åkte vi dit och började vandra runt vattnet. Tillslut kom vi fram till Starbucks som låg på andra sidan vattnet men mittemot Marina Bay Sands Hotel kan man säga. Där valde vi att köpa något svalkande att dricka och insåg sedan att "här kan vi ju sitta". Sagt och gjort, efter 10 minuters väntan fick vi ett bord, klockan var ungefär 17 och fyrverkerierna skulle börja 3 timmar senare. Så där hängde vi och hade det gott i värmen, köpte oss en liten middag och inväntade det som skulle hända samtidigt som vi kollade igenom min guidebok till Singapore och fortsatte planera de kommande dagarna. För övrigt kan jag säga att folk överallt alltid erbjuder sig att ta kort på en när man håller på och fotar. Oftast andra turister men trevligt är det!
 
 
Under tiden vi satt och vänta kunde man höra paraden på avstånd. Den kunde man se om man köpt en biljett till en sittplats men det var inget vi hade en möjlighet att göra. Vi fick senare höra från andra utbytesstudenter att det fanns en plats med storbildsskärm där man kunde stått och fått se allting, men vi var ganska nöjda med att slippa trängas med alla och sitta innanför ett cafe där de spärrat av för att förhindra stora folkmassor från att ta sig in. Superskönt! Trots allt kunde vi se både det ena och andra som skedde så som krigsflyg och kanoner som avfyrades.
 
 
 
 
Tillslut började vi tröttna på att vänta, vi började bli myggbitna och rastlösa. Vi ställde oss längst fram vid staket för att garantera en fin utsikt och en fin utsikt fick vi! Det var otroligt magiskt när fyrverkerierna gick av och det var värt väntan.
 



Efter allt var över rörde vi oss hemåt i hopp om att somna tidigt för en gång skull. För dagen efter väntade en fantastisk dag på världens härligaste lilla ö som verkligen är en pärla här i Singapore. Fantastiskt faktiskt! Mer om det imorgon!
 
 
/Gabriella - ska återgå till att läsa i musikboken och förberedda sig för kommande skolveckan!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar