24 augusti 2013

Flygresan till Singapore - en oväntat lyxig upplevelse

När det gäller flygresan hit måste jag säga att det är en av de lyxigaste upplevelser i flygväg som jag någonsin kan minnas! Första flyget avgick från Stockholm strax efter 9 en tisdagmorgon. Första delen var i och för sig ett enkelt litet SASflyg ner till Köpenhamn men efter 2 timmar där fick vi kliva på Singapore Airlines flyget och där kan vi snacka om service och om att konstant få mat om man så önskar.
Till en början fick man en varm handduk att torka av sig i ansiktet med vilket alltid är lika uppfriskande. Därefter följde dryck av valfritt slag så som te, juice, läsk, vin, drinkar osv. För egen del blev det en cola och lite nötter. En stund senare kom middagen in och den var så god! En fyrarätters av supergod mat. (Undra hur många gånger man kan säga det om flygplansmat?) Jag valde en huvudrätt med stekt potatis, varma grönsaker och kyckling. Till "förrätt" var en slags sallad med räkröra. Till fanns även en fralla och efter maten kunde man njuta av lite ost och kex för att sedan bjudas på chokladglass! Till maten blev det faktiskt ett glas rött och oj så gott det smaka! Perfekt sätt att försöka framkalla lite sömnighet på sådär på eftermiddagen.
Om man mot förmodan skulle bli hungrig på resterande tiden av denna 12 timmar långa flygresa behövde man inte vara orolig. De gick med jämna mellanrum runt och frågade om man ville ha juice, läsk eller något annat att dricka samt om man kanske ville ha lite chips eller frukt. Det fanns till och med så smaskiga saker som en kyckling och jalapeño smörgås som man kunde få. (För övrigt en smaskig liten sak). Andra bekvämligheter som fanns var även kudde och en mysig filt. Alla fick ett set med tandborste, tandkräm och gosiga strumpor. Sedan fanns också möjligheten att kolla på massa bra filmer, serier samt lyssna till musik om sömnen inte riktigt ville infinna sig. Något annat som visade sig vara väldigt mysigt under flygresan var att se solen gå ner för det blir så otroligt vackert ute. 


När det va ungefär 2 timmar kvar till landning så var det dags för frukost. Vid detta laget var klockan ungefär 22:30 hemma i Sverige men redan 04:30 i Singapore. Otroligt hungriga (eller inte) så proppade vi i oss en frukost full av mat och fortsatte fnissa åt hur vi skulle "hamstra" all mat genom att blåsa upp kinderna och spara den till senare.. Tänk vad sömnbrist kan göra för humorn ibland :) Efter den goda frukosten var det mest att vänta och försöka blunda en stund innan vi skulle komma fram till Singapore.
Pigga och fräscha klockan 06:30 Singapore tid (00:30 svensk tid) var det dags att landa. Snyggare än någonsin måste jag bara påpeka!
Vi steg strax före 7 på morgonen ut ur planet och in i Singapores flygplats. Utanför möttes vi bara av ett nattsvart mörker. Men efter bara 2 timmar av sömn kände vi oss redo att ge oss in i ett nytt äventyr. (Nåja, ganska redo i alla fall!) Efter en lyckad resa var man inte annat än pepp på ett nytt land, en ny stad och ett nytt boende även om de skulle visa sig bli en lång och tung dag med en känslomässig bergodalbana. Detta skulle bli början på Carros 2 veckors semester och för min del början på mitt 4 månader långa äventyr i Singapore!

 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar