27 augusti 2013

Sentosa island!

Hej igen och åter till berättelsen om Singapore! Carro som ändå hade sin semester här bort var sjukt taggad på att dra till stranden så fort som möjligt så efter en dag med fläng omkring i staden var det på torsdagen dags att ta sig över till den konstgjorda ön Sentosa! Med finaste sandstranden som går importera. Torsdagen inleddes med en trevlig lunch tillsammans med min Buddy, som jag fått via skolan, för att sedan följas av att vi började röra oss mot Sentosa.
 
Kan säga att vi nog ångrar lite att vi åkte till Sentosa just denna dagen. Det var en högtid så alla butiker och annat var stängt i Little India och alla män där ifrån var nog på Sentosa denna dag. Vi började först med att stå i kö och trängas för att tillslut komma in i tåget över mot än och trängas lite till. Det värsta var nog att alla var så otroligt stressade att de vid minsta tillfälle försökte springa och skynda sig före. Men ett bra tag och några rivmärken rikare var vi äntligen framme på Sentosa.
 
Ön i sig är väldigt fin med massor av kul attraktioner, mycket som vi senare skulle komma att besöka. Men denna dag var målet att bada! Lättare sagt än gjort. Dels var delar av stranden inte okej att bada på enligt alla dessa regler som finns, sedan att det var mest män som gjorde akrobatiska övningar och pyramider i vattnet gjorde inte saken roligare. Just denna dag var man som två "blekfistjejer" i badkläder ganska intressanta för omgivingen. Men det hindrade oss inte från ett svalkande dopp i havet ändå!
 
Som sagt så var stranden otroligt fin men vattnet höll inte riktigt samma kvalité. Dock är det förståligt med den stora lastfartygshamn som finns precis runt hörnet. Men det var ändå helt okej och duschar fanns tillgängliga där man kunde skölja av sig och byta om så helt fy skam var det!
 
 
 
Efter ett dopp i det blå och en dusch satte vi oss vid en mysig liten strandbar och tog varsin jordgubbsdaquri och njöt av solens sista strålar. Efter drinken rörde vi oss sakta men säkert åter mot Little India. Ännu en gång vi stå i lång kö och trängas med alla dessa människor som hade ledigt just denna dag.
 
Väl framme vid MRTstationen Little India sprang vi in på hawkerstället där och beställde in nudlar med dumplings och stekta dumplings. De stekta dumplingsen var ett missförstånd i beställningen men något av det godaste vi ätit här! Kombination av allt tillsammans var dessutom perfekt! Toppen avslut på en ganska härlig dag!
 
 
Trötta, mätta och belåtna la vi oss sedan ner för att sova och förbereda oss för Singapore's 48:e födelsedag och nationaldag den 9e Augusti.
 
Ganska svettigt första tiden här i Singapore men härligt varmt! Hårets fuktighet beror dock på ett dopp i havet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar